Dijitalleşme ve Seçmen Davranışı PDF Kitap İndir, Kitap İndir

Teknolojinin toplumsal sonuçları ilk kitle iletişim aracı alfabeyle başladı. Her yeni teknik aracı, yeni kavramlar izledi. Aristoteles’ten Machiavelli’e, Nizamülmülk’ten Sun Tzu’ya değin siyasal davranış ve teknik ürün/araç ilişkisi toplum bilimcilerin ilgi odağı oldu. Modernleşmenin erken döneminde matbaa ve milliyetçilik ilişkisi, Hristiyan teolojisinin literatüre kazandırdığı propaganda kavramı, Rönesans’ın ardından gelişen kamuoyu ve kitle kavramları, 20. yüzyılın etki araştırmaları, televizyon ve radyonun hâkim olduğu yıllar ve kültür emperyalizmi ile rıza mühendisliği kavramı bu araştırma konusunun tezahürleriydi. Daniel Lerner’ın Ankara’nın o zamanlar bir köyü olan Balgat’ta Orta Doğu’da modernleşmeyi radyo ile test ettiği, McLuhan’ın “Küresel Köy” kavramını ilk kez kullandığı araştırmasında da bu motivasyonun izlerini görebilmek mümkündü. Küreselleşmenin, uzay yarışı ve internetin öncülü Arpanet’in geliştirilmesiyle dijitalleşmeye evrildiği postmodern dönem ise yeni bir devri başlatacaktı.
Bu kitap; “Internetworking projesinin başlangıcı ve tabana yayılmasıyla, farklı coğrafyalarda farklı biçimlerde ortaya çıkan siyasal katılma biçimleri hangi kavramlarla açıklanıyor? ABD, Orta Doğu ve Çin’de konuşulan yeni kavramlar hangi olgularla tanımlanıyor? Dijitalleşmenin farklı coğrafyalarda vuku bulan tarihin diğer teknopolitik kırılmalarından farklı ve ortak yönleri neler? Dijitalleşmeye dair indirgemeci yaklaşımlar madalyonun diğer yüzünü açıklıyor mu?” sorularına yanıt arıyor. Bu soruları, siyasal davranış özelinde daha nitelikli soru ve sorunlara ulaşılması için 23 Haziran 2019 yerel seçimlerine dair vaka analiziyle test ediyor.

Uzun ve yoğurucu bir fikir işçiliğinin ürünü olan bu kitap; dijitalleşmeye dair dünyanın farklı coğrafyalarında, farklı boyutlarda cereyan eden olgulardan hareketle, modernleşme, küreselleşme ve dijitalleşmeye kadar gelinen süreçte ütopyalar ve distopyalar arasında şekillenen dünya gündemine alternatif; bütüncül, rasyonel bir perspektif sunmayı hedefliyor.

Eğer butonlar çalışmıyorsa Adblock(Reklam Engelliyici) eklentilerinizi devre dışı bırakınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir